Перейти к публикации
Замки и Крепости Украины - Форум

dexter

Пользователи
  • Публикаций

    4
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Дней в лидерах

    3

Все публикации пользователя dexter

  1. Опис зарваницького замку, що вдалось віднайти. Судячи з усього він був доволі просторим, якщо всередині розмістилась ще й і церква. І швидше за все церкву в Зарваниці будували із залишків церкви Аріан (це лише моє припущення)
  2. Квадрат з дерев це місце розміщення борон, тракторів і т.п. На попередній фото нумер 2 це колгоспна ферма номер три теоретичне місцезнаходження замку. Інформація також в більшості від місцевих жителів, я просто провів багато часу в Зарваниці, там моя бабця живе власне ) Там де малий кружок була глибоченька яма і знаходалась одна з колон. Там де більший - частина фундаменту і хрест з написом про місцезнаходження церкви. Ті дерева точно не памятаю, здається просто сад плодових. Те місце взагалі переорали для чогось і ні ями, ні старих плодових дерев не позалишалось.
  3. Те місце де ви фотографували і був замок в Полісюках (теперішня Сапова). На місці нього потім був колгос, власне вже писали що ті дерева і були стоянкою СГ техніки. Тепер трішки опишу інші будівлі і місцини в Зарваниці 1 - Це був жінчий монастир, точного датування не скажу. Зруйнований під час першої світвої здається. На місці нього стояла майстерня колгоспу, комбайни і т.д 2 - Власне цвинтар. біля нього по ліву сторону стояв хрест про відміну кріпацтва, зараз там стоїть також знак тільки з іншим написом. 3 - Тут знаходилась ще одна церква монастир. Власне там добре видно колони які залишились і фундамент споруди, тако стоїть памятний знак. Власне цікаво, що на цьому місці знаходилось римське поселення. 4 - Місце де зведена церква, камінь якої брали з Полісюків, буквально за 20 метрів від неї знаходиться стара колгоспна столова. При її буівництві було знайдено трипільске поховання, але знайти більш детальний опис що там було і результати розкопок не вдалось. Проводив їх місцевий краєзнавець. Про Зарваницький замок не знаю нічого, здається мені це просто були фортифікаційні деревяні споруди які були біля мосту через річку. Також с селі є сліди кераміки і буту Київської русі, а також кераміка дуже схожа для культури Ноа.
×
×
  • Создать...