Перейти к публикации
Замки и Крепости Украины - Форум

Platon

Пользователи
  • Публикаций

    10
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Дней в лидерах

    3

Все публикации пользователя Platon

  1. Пісочний Городець. Городище XI-XII століть. Розташоване на околиці села Троєщина на терасі річки Гнилуша, нині це берег ставка. Точна локація городища - приватні ділянки по вулиці Маяковського, село Троєщина. Інформацію. що стосується Пісочного Городця , можна знайти у наступних джерелах: В. З. Завитневич "Замокъ князя Семена Олельковича и лЂтописный Городецъ подъ Кіевомъ." Шидловський П.С., Лисенко С.Д., Кириленко О.С., Сорокун А.А., Пічкур Є.В. Первісна археологія Нижнього Подесення. – Київ-Ніжин, 2016. – 344 с., іл. Раппопорт П.О. Обстеження городищ в районі Києва у 1950 р. // Археологія. – 1952. – Т. 7. – С. 142-149. https://www.facebook.com/GorodetsPisochniy/about/
  2. Є інформація за цією темою: https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=2ahUKEwiBhda1kL_mAhXCjqQKHaY9BLsQFjABegQIAhAC&url=http%3A%2F%2Fkhotynska-fortecya.cv.ua%2Fd%2Fifile.php%3Fi%3D658&usg=AOvVaw1-0iNWeVwTdpVKuwlh3l6I
  3. Platon

    Мирча: городище

    Додаткова інформація: Починок Е. Ю. Гутне виробництво в Іванківському районі на Київському Поліссі http://www.vgosau.kiev.ua/load_period-sb/adiu_20(3).pdf
  4. Platon

    Мирча: городище

    Повну інформацію варто шукати у звіті: Кучера М. П. Щоденник роботи розвідзагону по обтеженню городищ Київщини у 1972 р. // НА ІА НАН України. — 1972/24. Джерело Сторінка зі щоденника М. П. Кучери з окомірним планом «городища» між Тальською Гутою і Мірчею.
  5. Platon

    Мирча: городище

    Якщо брати до уваги розмір з урахуванням нижнього кута зовнішньої сторони валу, то 60 метрів і набіжить. Головне питання: де можна ознайомитися з матеріалами археологічних досліджень 70-х рр. минулого сторіччя?
  6. Тальське городище (назва, вірогідно, від річки Таль) Не знаю, що там відкопали археологи у 70-х, але дуже схоже на круглий редут. Діаметр двору - біля 32-х метрів, діаметр між внутрішніми верхівками валу - 40 м, ширина валу - біля 3-х метрів. Рів сильно заплив, але простежується якийсь місток, проте він не веде до головного входу, що навпроти річки. По всій території шурфи від копачів. Довідка: Координати: 50°45'28.50"Пн 29°44'54.90"С Панорама:
  7. Обговорюється цей об'єкт: редут біля с. Плесецьке Редут (подібний до тих, які збереглися біля с. Велика Снітинка) на карті: ВікіМапія Доки немає листя й трави вирішив зробити панорами редута, що біля селища Плесецьке:
  8. В обох редутах вхід орієнтовано в північно-західному напрямку. Для себе я сформулював наступні питання: 1. Хто, коли і з якою метою у редуті "16" зробив другий вхід (шириною для проїзду транспортного засобу габаритами від возу до автомобіля)? 2. Чи існує решта редутів, що позначені на вищезазначеній карті? 3. Чому редути простягаються двома непаралельними смугами у точці з"єднання в районі Фастова? 4. Нині на кутах рудута "17" підвищення у вигляді невеличких куп землі. Для чого ці підвищення і як вони виглядали сотні років тому? 4. Хто збудував цей укріпленний район?
×
×
  • Создать...