Перейти к публикации
Замки и Крепости Украины - Форум

Новини реставрації


Рекомендованные сообщения

 

Давно хотів сворити цю тему. Нажаль реставрація в Україні є в дуже запущеному стані, але при цьому іноді відбуваються цікаві процеси, які вартує відсліджувати.  

Починаємо з великого позитиву - реставровано дах в монастирі Капуцинів.  Приємно що використовували черепицю, так само видно що вежу зробили з міді - згодом вона гарно потемніє. 

ЯК ВИГЛЯДАЄ КОЛИШНІЙ МОНАСТИР КАПУЦИНІВ В ОЛЕСЬКУ, ДЕ ЗАВАЛИВСЯ ДАХ
20:43
13 лютого 2021

На Львівщині відремонтували дах фондосховища Олеського замку, який зруйнував буревій на початку минулого року. Роботи на даху виконувала підрядна організація ПП «Спецавтогідробуд», вона використовувала австрійську черепицю.

 

«Минулого року за кошти державного бюджету (майже 20 млн грн), вдалося повністю замінити основу даху фондосховича Олеського замку – дерев’яну конструкцію і черепицю. Наступний етап – ремонтно-реставраційні роботи фасаду самого замку», – повідомила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Нагадаємо, частина даху фондосховища Олеського замку обвалилася у січні 2020 року. Тоді будівлю накрили плівкою. Колишній монастир капуцинів є пам'яткою архітектури національного значення. Він збудований у середині 18-го століття в стилі пізнього бароко та рококо. 

 

http://tvoemisto.tv/news/yak_vyglyadaie_kolyshniy_monastyr_kaputsyniv_v_olesku_de_zavalyvsya_dah_117516.html?fbclid=IwAR3XneOAPSM67VPwK2Lrzvmtsm2id7YgbMRkctE-VoP201EAf62iBl1FtaM

kap_fe503.jpg

dah_67665.jpg

dah2.jpg

fasad2_09191.jpg

fasad_e3b5c.jpg

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Знаючи ціну попереднім обіцянкам президента, мені складо повірити, але тим не меньше гарна новина:

Зеленський пообіцяв за три роки відновити 150 замків й історичних об'єктів (оновлено)

Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що за три наступних роки в Україні буде реставровано 150 замків, музеїв, театрів та інших об'єктів історичної і культурної спадщини.

Про це він сказав у понеділок на відкритті форуму "Україна 30. Інфраструктура".

"Ми розуміємо великий та недооцінений туристичний потенціал України. Нам є що показати і чим пишатись і чим здивувати світ. Тому цьогоріч ми почали програму "Велика реставрація" - мова про відновлення українських замків, українських музеїв, наших театрів, інших перлин нашої історичної і культурної спадщини. За три наступних роки буде відреставровано біля 150 таких об'єктів по всій Україні", - заявив Зеленський.

Міністр культури Олександр Ткаченко повідомив, що ці об'єкти будуть дуже різноплановими.

Серед них, наприклад, будуть фортеця в Хотині (Чернівецька область), замок в Олиці (Волинська область), замок в Чорткові (Тернопільська область), Підгорецький замок (Львівська область), палац в Качанівці (Чернігівська область), філармонії в Києві та Одесі, обсерваторія в Миколаєві, музей Сковороди (Харківська область), музей ракетних військ стратегічного призначення (Миколаївська область), Чернівецький національний університет, Дніпропетровський коледж культури і мистецтв, цирк в Кривому Розі.

"Цих об'єктів не 150. Їх, на жаль, набагато більше. Якщо зараз держава не почне поштовх в цьому напрямку, ми можемо не тільки втратити нашу спадщину, але й культурні об'єкти, які здатні привертати увагу", - сказав Ткаченко.

Президент Зеленський в свою чергу повідомив, що "держава буде вкладати мільярди" в реставраційні роботи, але залучатимуться також приватні кошти.

"Є багато форматів, розглядаємо концесію... Потрібно рухатися багатьма напрямками: і концесійним, і державно-приватним партнерством, і давати приватному сектору, і держава окремо повинна інвестувати. Тому що реставрація у всьому світі йде, і йде навіть не десятиріччями, а сторіччями", - сказав Зеленський.


За його словами, "велика реставрація" в Україні також буде тривати не одне десятиріччя.

"За 5-10 років, я впевнений, ми відновимо для туризму основні магніти історичні, а всю державу - це велика робота попереду. Найголовніше, щоб ми розпочали", - сказав президент.

https://lb.ua/culture/2021/02/22/478263_zelenskiy_poobitsyav_tri_roki.html?fbclid=IwAR3bYoC8vG_sf0wA3YP8MYiaLEQm5znhK7_Dw2SvvcMaiZTW3R8jvXdH5sI

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

  • 8 месяцев спустя...

В Олеську реставрують фасади монастиря Капуцинів

 

https://galnet.fm/v-olesku-restavruyut-fasady-monastyrya-kaputsyniv-foto/?fbclid=IwAR0OTnOWpIPtcAP6sG1KMnVTR2rTmNTQpE6OIMu8Pbzbzxu5Gm64Z-f2ZHQ

 

 

o1.jpg

o2.jpg

o3.jpg

o4.jpg

o5.jpg

o6.jpg

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете опубликовать сообщение сейчас, а зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, войдите в него для написания от своего имени.
Примечание: вашему сообщению потребуется утверждение модератора, прежде чем оно станет доступным.

Гость
Ответить в тему...

×   Вставлено в виде отформатированного текста.   Вставить в виде обычного текста

  Разрешено не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отобразить как ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставить изображения напрямую. Загрузите или вставьте изображения по ссылке.

Загрузка...
×
×
  • Создать...