Jump to content
Замки и Крепости Украины - Форум

Рашків (Придністров'я): давньослов'янське городище (?)

Recommended Posts

Вітаю, шановне панство. Моя тема стосується етнічних українських земель, які зараз знаходяться офіційно під владою Республіки Молдова, а зокрема, йдеться про Придністровський регіон, містечко Рашків (зараз - село).

Виявив в процесі натурних обстежень цікавий пагорб круглої форми, який нагадує ніби давньослов'янське городище, або укріплене капище. Хотілося б послухати досвідчених людей про цей об'єкт, бо незважаючи на таку характерну форму та наявність підйомного матеріалу (черепки) його "не помітили" не лише радянські археологи під час масштабних археологічних досліджень радянської Молдавії, але мовчать так само і Антонович и Сицінський.

Чи можна так локазувати посад як в мене (тонка червона лінія).

Городище на яндекс мапі

На викимапии

Долучаю фотофіксацію.

cb7e36c1e0.png

01.jpg 02.jpg 03.jpg

Боюсь, что по фото вряд ли кто-то сможет сделать вывод о том, что здесь было городище. 

А касательно черепков - нет сомнений в их отношении к древнерусском периоду? Или же они не датированы? В целом, там же издавна заселённая местность, потому с черепками там и на других участках (менее живописных и ничем не примечательных) проблем быть не должно.