Перейти к публикации
Замки и Крепости Украины - Форум

Оборонний Мур Бердичева

BogdanB

Рекомендованные сообщения

замок монастир був заснований 1630 року магнатом Янушем Тишкевичем для дячність із вілненя атарского полону. Тема про оборонного монастиря босих кармелітів є дуже цікава але вона не є головною метою цього посту, Я хочу заявити увагу на цікаву річ про стіновий мур який продовжується від самого монастиря вздовж річкового берега. 

На малюнках художника Карла Сестеро де Лаутерекена (1889), є цікава зображення стіни з вигляді бійницями. Мур зупиняється недалеко від структури у гіпотетичній вигляді брами з мурованим віздом.

AD_4nXcTCY9pL_Tkj_wLj19i9dq2bkwN6W1gCAiHU9dtMjpVdjsoZ2vh23INqdj6enb__IxIEl-GMgerCTAcEcR-He1_x4D7IdPVf4GWQ7mztx8TepycXZoaadm8_A9FrMuX3JHqziwN?key=CD_TZ5irIsZ6_FunrN0--DpD

друге зображення і провдовження панорами, є зображення стіноподібноі спорудою відразу заді ворот і далі у  провдож стіни лінії є пересікання дивної форми будівлі, що нагадує вежу. Це може бути випадковість що будівля нагадує вежу; однак, через форму конструкції, отвори в неї  не є подібніь будь-які інших будівлоїх вікон навколо, і форма нагадує Шаргородської вежі.

Screenshot 2025-03-31 220433.png

AD_4nXextDNCNhj4gNSSazTFCgMwrwyd2hjhx4BF4YbqpLY-1dIDCY-qch7engdewnPsMNPr6An5qFYsmJFjPv8p1WbFZCdswZZZ7O71gHJggeKJSUMYArweFhZGPrXhQLootiE6zana4A?key=CD_TZ5irIsZ6_FunrN0--DpD

Стіна з’являється кількох інших малюнках і, здається, залишається тоїже самою крім змінами бійниців але найбільш інтригуючим для мене є ранні фотографії монастиря, які показують залишки стін з боку. Це підтверджує що стіна існувала і не була фальсифіковано намальована. 

Стіна мала фортифікаційне призначення, але чи воно вважалася частиною міських укріплень чи продовженням власності монастирів як у Летичів Я сам не можу сказати тілки археологічні дослідження може дати нам відповіді про те що воно було. 

фотографії з сайту Мій Бердичів та shargorod.net

AD_4nXejwb8D_11sDpoCEDuvoReUYxeCCYC1Q4aY3Lr8QBfVqY4W6AD-ucQaQHm_8UnV3l_3B7AQ9nfz_ad1YvTASS10J8i9VgLUFpay2HyKMi5qQj4SkR4W1zt92s8uE0LAo_Z2si6X?key=CD_TZ5irIsZ6_FunrN0--DpD

AD_4nXf2Hi7bXF9uBIOmdr6yRHHIOw5DxtcV1FjFtzPEwzxZfbqqH1B-hjrV7EBFi3hTF8KYqFW7N1TQapmnpYFDZLxNQDW_2fBc9pqrLvWN2_QDDedFXfOpSXO_7J69dBfojLW_OHIS?key=CD_TZ5irIsZ6_FunrN0--DpD

AD_4nXcu_457xNywknNMPcZC5ci-ZFEAfdVw9KsVColPL9kfLMKW0UDsZxNVB31hx37dyWv-iaPLaeeXgy2T9TLsagz4aiNlq1X5jrTVsYgV62x59HinzyfwzDpWbLvPZRbFQzKnuS-nAQ?key=CD_TZ5irIsZ6_FunrN0--DpD

AD_4nXejwb8D_11sDpoCEDuvoReUYxeCCYC1Q4aY3Lr8QBfVqY4W6AD-ucQaQHm_8UnV3l_3B7AQ9nfz_ad1YvTASS10J8i9VgLUFpay2HyKMi5qQj4SkR4W1zt92s8uE0LAo_Z2si6X?key=CD_TZ5irIsZ6_FunrN0--DpD

AD_4nXdNTgF0URcG1oQ6_nwyKfwPiRmbHxiHk8aaeggoaBao6ELta0nNmJ0oBMta1l_8fQ584D3_sH9l1HFDhQMrlam1gSSDnsx7AD7kcBHGMNzNHA0XCEI30TiuqnEMQubz135VwNdBeA?key=CD_TZ5irIsZ6_FunrN0--DpD

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете опубликовать сообщение сейчас, а зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, войдите в него для написания от своего имени.
Примечание: вашему сообщению потребуется утверждение модератора, прежде чем оно станет доступным.

Гость
Ответить в тему...

×   Вставлено в виде отформатированного текста.   Вставить в виде обычного текста

Разрешено не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отобразить как ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставить изображения напрямую. Загрузите или вставьте изображения по ссылке.

Загрузка...
  • Создать...