BogdanB Posted April 1 Report Share Posted April 1 замок монастир був заснований 1630 року магнатом Янушем Тишкевичем для дячність із вілненя атарского полону. Тема про оборонного монастиря босих кармелітів є дуже цікава але вона не є головною метою цього посту, Я хочу заявити увагу на цікаву річ про стіновий мур який продовжується від самого монастиря вздовж річкового берега. На малюнках художника Карла Сестеро де Лаутерекена (1889), є цікава зображення стіни з вигляді бійницями. Мур зупиняється недалеко від структури у гіпотетичній вигляді брами з мурованим віздом. друге зображення і провдовження панорами, є зображення стіноподібноі спорудою відразу заді ворот і далі у провдож стіни лінії є пересікання дивної форми будівлі, що нагадує вежу. Це може бути випадковість що будівля нагадує вежу; однак, через форму конструкції, отвори в неї не є подібніь будь-які інших будівлоїх вікон навколо, і форма нагадує Шаргородської вежі. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BogdanB Posted April 1 Author Report Share Posted April 1 Стіна з’являється кількох інших малюнках і, здається, залишається тоїже самою крім змінами бійниців але найбільш інтригуючим для мене є ранні фотографії монастиря, які показують залишки стін з боку. Це підтверджує що стіна існувала і не була фальсифіковано намальована. Стіна мала фортифікаційне призначення, але чи воно вважалася частиною міських укріплень чи продовженням власності монастирів як у Летичів Я сам не можу сказати тілки археологічні дослідження може дати нам відповіді про те що воно було. фотографії з сайту Мій Бердичів та shargorod.net Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts