Перейти к публикации
Замки и Крепости Украины - Форум

gorozhanka

Пользователи
  • Публикаций

    7
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Дней в лидерах

    3

Все публикации пользователя gorozhanka

  1. Гарна новина, отримав фото сторінок про Горожанку із книги Афтаназі. Там пише, що замок розташований на правому боці річки, хоча, можливо, Афтаназі просто переписав і доповнив інформацію із іншого джерела [в використаних матеріалах вказано: Slownik geografichny], яке, як першоджерело, вказало невірні дані. Також я не дуже зрозумів про розміщення костелу, чи він розміщений на протилежному пагорбі чи на протилежному боці пагорба [тонкощі перекладу] - польської не знаю. Буду в селі - розпитаю знаючих людей, але впевнений - вони скажуть, що замок був розташований на лівому березі річки. Фото викласти не можу, мені надали їх тільки на правах особистого використання.
  2. Опис села знаходиться в томі №7, ніде не можу знайти саме цей том. upd: Згадав у кого може бути цей том. Написав, пообіцяли скинути за кілька днів.
  3. Швидше за все це назви фільварків. До речі, центральну частину села зараз називають Місто. Так, Бурти на півночі, в бік села Дрищів (тепер Підлісне), а Волощина на півдні, в бік села Кінчаки. І на скріншотах в повідомленні №9 показано розміщення замку на Буртах. В селі було кілька поміщиків, які мали свої фільварки, відповідно могло бути і кілька панських палаців. Один з них точно був на тому місці, де я позначив номером 1. Ось якраз звідти, говорять, має йти підземний хід до села Дрищів. Про церкву на правому березі ніхто не чув. Кажуть, що ще одна церква (Св.Миколая) була на Волощині, на лівому березі. Там і дотепер святкують храмове свято на Миколая. Прикладаю теперішню карту села з вказаними назвами вулиць, районів, полів та урочищ.
  4. Тоді виходить, що Волощина було окреме село. А ось ці написи Siolo oder Burty і Zu Siolo oder Burty - це назви полів(фільварків, урочищ, пагорбів). Зараз Волощина і Бурти це назви вулиць (районів) села. Так ось на карті вони знаходяться в протилежних положеннях. Зрозумів. На другій карті (Second Military Survey) вказано, де знаходилися кладовища. Цікаво, ніколи нічого не чув про храм на правому березі річки. До речі, приблизно на цьому місці, де позначений храм, зараз живу я
  5. Так, я мав на увазі конкретний скрін карти. Але, навіть, на цьому маленькому кусочку багато неточностей, наприклад, у назвах вулиць, поля, розміщенні кладовища. Я зробив позначки на карті. Мене цікавить, що означають значки, які я виділив номером 2? Де можна подивитися умовні позначення до карти фон Міга? Є такі припущення: 1. Розміщення замку Романовських 2. Костел Св.Духа
  6. Карта фон Мига неточна! Волощина і Бурти поміняні місцями.
  7. В описах згадується, що замок знаходився на правому березі річки навпроти пагорба, де розташований костел, хоча в селі люди говорять про розташування замку по лівому березі поруч із костелом на теперішній території шкільного саду, на тому місці залишилася яма зі слідами дому. Між костелом і можливим місцем розташування замку є штучно насипаний пагорб, котрий пробували розкопувати в пошуках таємного 5-ти км. ходу, але нічого не знайшли, крім підсвічника та частинок глиняно-кераміного посуду. Ще одне фото замку: Тут інформація про замок на сайті села Горожанка - Про замок в Горожанці Костел та пагорб поруч:
×
×
  • Создать...