Shalom7 Posted March 21 Report Share Posted March 21 Цитата На північ від містечка Оттовичі існував чоловічий монастир. Облога села тривала 3 дні, бо монголо-татари ніяк не могли подолати опір монахів, які мужньо захищали своє володіння. Після захоплення монастиря, молодих монахів чистили і забирали з собою, як рабів, а старих – вбивали. Після цього пішли на містечко, яке майже повністю знищили та спалили. Залишилось лише пʼятнадцятеро, 7 дорослих та 8 підлітків, ʼʼюнківʼʼ та ˮпівюнківˮ, тобто хлопців та дівчат, які були дуже сильні та спритні. Адже за прикладом козаків, вони переховувались у ставах, під водою, дихаючи через соломинку, тим самим, врятували собі життя. Потрохи люди почали відбудовуватись та на горбі збудували сільце. Був на всіх полях там, локалізував два місця з матеріалом, одне на горбі біля витока джерела біля нього є типу насип-курган, а на ньому старий камяний хрест, думаю 16 ст. Друга локація більш цікава. Кераміки тьма знахідки металопластика кр і середньовіччя,висла печатка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karachok Posted October 9 Report Share Posted October 9 Так. Про хрест я знаю. Це той що під високовльтню лінією. Але джерела там нема. Є нижче в яру. Це уже майже в селі. Але біля хреста немає. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts