Перейти к публикации
Замки и Крепости Украины - Форум

dexter

Пользователи
  • Публикаций

    4
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Дней в лидерах

    3

Сообщения, опубликованные пользователем dexter

  1. Опис зарваницького замку, що вдалось віднайти. 

    Quote

    Arx in Zarwanica fuit murata cum porta in eadem fuit templum Arianorum, qui et Zarwanicae haeres eam sectam profitebantur prius hi haeredes juncti fuere familiae Chodorowski haeredibus Zlotnicensibus catholicis et catholicam religionem primo Zarwanicae profitentes fuere, testantur breviaria acta Ecclesiae Zlotniki.

     

    Quote

    Замок в Зарваниці був обнесений стіною з воротами. У ньому був храм Аріан, які сповідували це «сектантство» разом з власником Зарваниці. Раніше ці власники були пов'язані з католицькою родиною Ходоровських, власниками Золотників [протягом XV століття]. І в самій Зарваниці спочатку сповідували католицьку віру, як свідчать нотаріальні акти церкви в Золотниках.

    Судячи з усього він був доволі просторим, якщо всередині розмістилась ще й і церква. І швидше за все церкву в Зарваниці будували із залишків церкви Аріан (це лише моє припущення)

    • Like 3
  2. Квадрат з дерев це місце розміщення борон, тракторів і т.п.

    На попередній фото нумер 2

    це колгоспна ферма

    номер три теоретичне місцезнаходження замку.

    Інформація також в більшості від місцевих жителів, я просто провів багато часу в Зарваниці, там моя бабця живе власне )

    Там де малий кружок була глибоченька яма і знаходалась одна з колон. Там де більший - частина фундаменту і хрест з написом про місцезнаходження церкви. Ті дерева точно не памятаю, здається просто сад плодових.

    Те місце взагалі переорали для чогось і ні ями, ні старих плодових дерев не позалишалось.

    post-1191-0-96002000-1364480715_thumb.jp

    • Like 1
  3. Те місце де ви фотографували і був замок в Полісюках (теперішня Сапова). На місці нього потім був колгос, власне вже писали що ті дерева і були стоянкою СГ техніки.

    Тепер трішки опишу інші будівлі і місцини в Зарваниці

    post-1-0-57572100-1364402430_thumb.jpg

    1 - Це був жінчий монастир, точного датування не скажу. Зруйнований під час першої світвої здається. На місці нього стояла майстерня колгоспу, комбайни і т.д

    2 - Власне цвинтар. біля нього по ліву сторону стояв хрест про відміну кріпацтва, зараз там стоїть також знак тільки з іншим написом.

    3 - Тут знаходилась ще одна церква монастир. Власне там добре видно колони які залишились і фундамент споруди, тако стоїть памятний знак. Власне цікаво, що на цьому місці знаходилось римське поселення.

    4 - Місце де зведена церква, камінь якої брали з Полісюків, буквально за 20 метрів від неї знаходиться стара колгоспна столова. При її буівництві було знайдено трипільске поховання, але знайти більш детальний опис що там було і результати розкопок не вдалось. Проводив їх місцевий краєзнавець.

    Про Зарваницький замок не знаю нічого, здається мені це просто були фортифікаційні деревяні споруди які були біля мосту через річку. Також с селі є сліди кераміки і буту Київської русі, а також кераміка дуже схожа для культури Ноа.

    • Like 2
×
×
  • Создать...