Перейти к публикации
Замки и Крепости Украины - Форум

Shalom7

Пользователи
  • Публикаций

    15
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Дней в лидерах

    2

Сообщения, опубликованные пользователем Shalom7

  1. Цитата

    На північ від містечка Оттовичі існував чоловічий монастир. Облога села тривала 3 дні, бо монголо-татари ніяк не могли подолати опір монахів, які мужньо захищали своє володіння. Після захоплення монастиря, молодих монахів чистили і забирали з собою, як рабів, а старих – вбивали. Після цього пішли на містечко, яке майже повністю знищили та спалили. Залишилось лише пʼятнадцятеро, 7 дорослих та 8 підлітків, ʼʼюнківʼʼ та ˮпівюнківˮ, тобто хлопців та дівчат, які були дуже сильні та спритні. Адже за прикладом козаків, вони переховувались у ставах, під водою, дихаючи через соломинку, тим самим, врятували собі життя. Потрохи люди почали відбудовуватись та на горбі збудували сільце.

    Був на всіх полях там, локалізував два місця з матеріалом, одне на горбі біля витока джерела біля нього є типу насип-курган, а на ньому старий камяний хрест, думаю 16 ст. Друга локація більш цікава. Кераміки тьма знахідки металопластика кр і середньовіччя,висла печатка

  2. Вікіпедія:

    Цитата

    Приблизно у XIII—XV століттях, тобто в часи монголо-татарської навали неподалік території сучасного села Лучани, знаходилось містечко  Оттовичі . Розташовувалось воно частково на території села Голдовичі та за його межами. У містечку було розвинуте гончарство, про що свідчать керамічні вироби, знайдені під час археологічних розкопок. Також на північ від Оттович знаходився чоловічий монастир, монахи якого, під час облоги містечка монголо-татарами, чинили запеклий триденний опір. Однак містечко, як і сам монастир було захоплено й спалено, а населення частково знищене та захоплене у полон.

    Я був на всіх полях. Там локалізував це місце, матеріалу багато.

  3. Не добудоване городище та Замок в Новому Роздолі Львівська обл

    В лісі є замок 14 ст за що свідчить кераміка і обмазка печі візуальні знахідка пару монет так званих корон-ворон

    За метрів 30 від замку є рів від нього починається городище кераміка різна думаю багатошарове від ржв ( можливе раніша) до середньовіччя

    Якщо буде цікаво археологам проведу на те місце

  4. Доброго дня якось буду там на місці сфоткаю. Знаю бо займаюся дослідженями більше 10 років маю багато місць не описаних і невідомих (білим археологам) координати нажаль не дам біля нього попадаються республіканські денарії.

  5. 1/18/2012 в 11:48 PM, gutsulsky сказал:

    3. Костел на горбочку, досить піднятому. Подібно до тераси замчища у Єзуполі, думаю він у минулому мав оборонне значення, але це гіпотетично. В Ходорові був оборонний деревяний монастир на горі "Стінка". Оборонність дійсно гіпотетична, але я був на місцевості, підвищення з оборонним рельєфом, правда без видимих валів.

    Знайшов монастир і пару хатів на горі Стінка, кераміка багато.

×
×
  • Создать...