Перейти к публикации
Замки и Крепости Украины - Форум

Кам'янка-Дніпровська, скіфське городище або столиця Метрополь


Рекомендованные сообщения

Дізнавшись деякий час тому, я провів дослідження про Metropol і хотів би з вами поділитися цим. Подивившись як на google maps, так і на maps.arcanum на ділянці нинішньої Великої Знам’янки поряд з Кам’янка-Дніпровською городищем, здається що там якісь залишилися кам’яні стіни. Воно нагадує зовнішнуь частину на римське укріплення, оскільки римляни використовували квадратні вежі та горизонтальні розташування. Враховуючи те, що воно розташоване поруч зі столицею скіфів Метрополь, і ще той факт, що римські табори були знайдені в Запорізькій області,  можа здогадатися, що це могло бути скіфським кам’яним укріпленням під впливом греків і римлян, як  Неаполь Скіфський, або по своюму римське місто.

metropol.JPG

metropol2.JPG

metropol3.JPG

roman.JPG

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Доброго дня, на зображеннях які ви показали видно і справді багато цікавих ліній, можете уточнити (окреслити) які саме ви вважаєте за укріплення? Не хочеться одразу відкидати вашу версію, але можливо це просто залишки після орання? Тому що там не видно кам'яних споруд чи руїн, а лише рови. Доречі, вартувало б пошукати чи згадується якесь укріплення в цьому районі, бо досить не просто повірити що укріплення скіфського часу могло залишитися без уваги:)

Веселих свят!

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

На протилежному березі місто Нікополь, у Вікіпедії написано, що на його місці була переправа.

Відрізок лінії укріплень - це, можливо, залишок шанців, які захищали переправу із південного боку. 

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Так, дійсно лінія перетинає поперек півострів, я думаю що це не оранка. Якщо придивитись, можна прослідкувати цю лінію від одного краю (берегу) до іншого. Також видно крадратні виступи. 

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

  • 2 недели спустя...

Я вважаю, що лінія фортифікації це є те, що обведена червоним кольором, а на лівого боку півострова (над північної частини в. Московскої) є ще залишки валу. Я також підкреслив те що виглядає як вежі.

 

metropol_LI.jpg

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

  • 1 год спустя...

Нещодавно я переглядав архів старих супутникових фотографій і знайшов  що відбитки вондаментів є розташовані протягом багатьох років, таким чином показуючи, що насправді щось повинно бути під землею. Aдже, рослини які мають деяку тимчасову перешкоду під собою, як каменю чи цегляну стіну призведуть до того, що рослина стане меншою, оскільки коріння не зможе вирости. Це призведе до відкидання тіні який буде видний із космосу.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете опубликовать сообщение сейчас, а зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, войдите в него для написания от своего имени.
Примечание: вашему сообщению потребуется утверждение модератора, прежде чем оно станет доступным.

Гость
Ответить в тему...

×   Вставлено в виде отформатированного текста.   Вставить в виде обычного текста

  Разрешено не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отобразить как ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставить изображения напрямую. Загрузите или вставьте изображения по ссылке.

Загрузка...
×
×
  • Создать...