Перейти к публикации
Замки и Крепости Украины - Форум

Міжгір'я (Межгорье): фортеця


Рекомендованные сообщения

Знайшов на угорському веб-сайті інформацію про замків в Закарпатті. Tам було нові інформації про різних замків та оборонних споруд яких ще не було написано на цьому веб-сайті. З одних інформаційних темів було про Міжгірського Замка: https://varak.hu/latnivalo/index/1871-Okormezo-palankvar/. Дата існування того замка автори не знають но пропущення є що була якась оборона споруда в тому селищі до першого Татарського навалу у 1241. Наприкінці 16 століття було збудовано палісадну фортифікацую. Відновляли фортификацію в 1727, а в 1732 було задокументовано про то що мешканці селища возмущались за перевезення харчів і дерева до фортификаций (не знаю чому). Оборонна споруда почала западати в половині 18 столітті.

Про форми замка було так написано:

Цитата

Ворота замку неправильної форми були з боку D. За воротами лежав будинок воротаря, над яким стояла кухня. Будинок командира складався з двох будівель. У чотирьох будівлях на західному, верхньому кінці планки розміщувались казарми та солдати. З чотирьох сторожових веж, що піднімаються за дошкою, вони спостерігали за стежкою до переходу. За підвіконням, із західного боку замку, стояв будинок зовнішньої варти. Тут, перед охоронним будинком, від настилу замків до лівого берега Великого відгалуження тягнулася 750-метрова дощата стіна, «маленькі ворота» якої перекривали дорогу до Польщі.

Screenshot 2020-07-20 at 4.42.25 PM.png  

Реконструкція палісадного замка. Джерело: http://varak.hu

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете опубликовать сообщение сейчас, а зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, войдите в него для написания от своего имени.
Примечание: вашему сообщению потребуется утверждение модератора, прежде чем оно станет доступным.

Гость
Ответить в тему...

×   Вставлено в виде отформатированного текста.   Вставить в виде обычного текста

  Разрешено не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отобразить как ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставить изображения напрямую. Загрузите или вставьте изображения по ссылке.

Загрузка...
×
×
  • Создать...