Перейти к публикации
Замки и Крепости Украины - Форум

Andrey

Пользователи
  • Публикаций

    4
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Дней в лидерах

    1

Сообщения, опубликованные пользователем Andrey

  1. Всіх вітаю! Перечитував цю тему і також вирішив переглянути топографію Хмельниччини, на це надихнуло мене відео вище. Ось моє субєктивне бачення, на мою думку, гіпотетично, озеро/болото могло бути розташоване трохи вище ніж його прийнято шукати. Я порівняв обриси низовнини яку я окреслив на анімовному прикладі з тим озером що зображено на мапі 1609р. Є певна схожіть.

    Я навіть скажу більше. Моя бабуся жила на Шепетівщині і я кожного літа їздив до неї, коли був дитиною, так от ми постійно проїздили дорогою з Старокостянтинова до Грицева. Так ось ближче до Грицева, там зявляються великі рівнини з багатьма невеликими річечками та болотцями. Навіть у тому селі де була бабка, там теж була долина з річечкою, недалеко від Грицева, яка зараз перетворилася в болото, і яке по тихеньку теж пересихає. То чому це не могло статися сотні років з доволі неглибоким але обширним озером? 

    Також +\- збігаються 2 орієнтири - Ізяслав та Збараж, ну і обрис озера в цілому.

    Додам. Так як середньовічні карти часто базувалися на ще більш стародавніх картах, я думаю якщо тут було це велике озеро то воно зникло набагато раніше, раніше 13ст.н.е, та частина, яка вже зявляється пізніше, з двома витоками, хвостик який знаходиться південніше, можливо проіснував довше. Він знаходиться в районі сіл Москалівка, Кошлівка, Авратин. На відео що в попередньому повідомлені його гарно зобразили.

    amadoca-1.gif

    amadoca-2.jpg

  2. Так, дійсно лінія перетинає поперек півострів, я думаю що це не оранка. Якщо придивитись, можна прослідкувати цю лінію від одного краю (берегу) до іншого. Також видно крадратні виступи. 

  3. Добрый день! Хочу поделится небольшим наблюдением, возможно это просто моя фантазия и совпадение, но я взял немецкие аероснимки 1944 и последний известный план 1821 с этими укреплениями, сопоставил и перерисовал линию, в поисках возможных совпадений, и в двух местах как мне кажется есть что-то интересное. Возможно это просто деревья, я не знаю точно, но думаю с вами нужно поделится.

    plan_red.gif

    plan1.jpg

    • Like 1
×
×
  • Создать...