Перейти к публикации
Замки и Крепости Украины - Форум

alex welt

Пользователи
  • Публикаций

    11
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Дней в лидерах

    3

Сообщения, опубликованные пользователем alex welt

  1. Обсуждается этот объект: замок в с. Уланов


    Странно, но упоминания о нем я здесь не нашел. А вот что о нем пишут в открытых источниках:

    Цитата

    Назва Уланів правдоподібно татарського походження, походить з татарської мови: улан означає — «князь», «король»

    1552 р. король Сигізмунд II Август надає спустошений Уланів близько татарської границі, де перед цим був замок — братам Лукашу, Юрію, Яну, Петру Дукадиновичам з Македонії, ним були визначені ярмарки на Вознесіння та Миколая і торги по неділях. Місту було надано магдебурзьке право. Місто було звільнене від податків на 2 роки.

    1570 Уланів належав найстаршому сину великого коронного гетьмана Миколая Гіероніма Сенявського Рафалу Сенявському, мало на той час 70 осель, 3 стави. Місто знаходилася на татарському Чорному шляху. Місто було звільнене від податків на 10 років. Уланів мав замочок з 3 вежами, обнесений палісадом. Гармат тоді замок не мав взагалі.

    18 квітня 1606 — місто перед тим, ймовірно, було повністю знищене, так як король Сигізмунд III Ваза надає кам'янецькому каштеляновіЯкубу Претвічу привілей на закладення тут міста, надає йому ще раз магдебурзьке право. Війтом був Гаврило Івашкович. Місто було звільнене на 4 роки від податків. 1606 р. Якуб Претвич віддав Уланів родичу Павелу Уханському. До Уланова належали 3 села: Тараски, Рибчинці і Вороняче.

    За люстрацією 1615 , місто мало 140 осель, перед тим постраждало від набігу перекопського царика i Кантиміра Аги, були спалені передмістя і ближні села.

    Місто і замок було з трьох сторін оточене ставами; з четвертої сторони від ставу до ставу місто було оперезане широким валом, який складався з 20 штук, кожна по 30 ліктів (300 м) і трьома міцними вежами, з яких 2 по боках були дубовими. Вежі були помежи частоколом (парканом), який в деяких місцях мав 3 ряди. Старий замок був наново обнесений дубиною, обнесений земляним валом з припалками, були збудовані 2 нові башти і третю стару укріплено. Під замком був дерев'яний костел Господнього Преображення, збудований за сприяння Павела Уханського) в 1615 р. В замку було 2 старих будинки, 3 новозбудованих. Навколо замку було 10 старих комор, збудовано 10 нових. Так як місто стояло на Чорному шляху, комори були необхідні, щоб населення ховалось від татар.

    1636 року посесором Уланівського староства був Алєксандр Пясєцкі (П'ясецький).

    Під час козацьких війн замок був значно зруйнований; в місті певний час жив Богдан Хмельницький.

    За люстрацією 1765 — будувався новий кам'яний замок, який був обнесений старими валами, був ше не закінчений. Місто з прилеглими селами утворюваво окреме староство. Місто належало тоді вінницькому старості Юзефу Чесьньовському (Йосипу Чесньовському). В місті була тоді в'їздна ратуша. Біля міста були підземні погреби, в яких від татарських набігів ховалось населення. На ріці, напроти замку стояв дерев'яний будинок. Тут був розвідний міст, який сполучав з замком.

    6 травня 1768 біля міста відбувся бій росіян із конфедератами (під проводом Пульського, Щеньовського, Гіщинського).

    1854 — зруйнували замок, із замкових будівель в гр. Пшевлоцький побудував цукрову фабрику.

    Что могут сказать специалисты по этой теме?

  2. Ну так этих я знаю... Земля круглая. С ними еще в 2012 году мы не сошлись в концепциях не макетостроительство. Вкратце суть в том, что они абсолютно  все хотят изготавливать из пластмассы. Композитная работа не для них. И этот принцип не меняется вопреки здравому смыслу.. У них видите ли станки.. И только так и никак иначе..

    Спорить не стал и ушел.. 

    • Like 1
  3. То-то я там крутился 2 дня и выспрашивал что там строят... Никто не знает... Теперь ясно. Очень хочу видеть это дело. Плохо или хорошо будет - увидим. 30-40 гривен это ерунда. 150 гривен за зоопарк под Киевом никого не парят, например, или в замке в Радомышле? Народу там все время вал. Так что нормально... Посмотрим на УРОВЕНЬ работ, который представят, и масштаб.

    Что касается Львова, то там все довольно примитивно сделано по уровню работы. Потому все и бесплатно. Так что не стоит уподобляться. 

    • Like 1
  4. В 02.03.2015 в 13:21, Nimrod сказал:
    Макет во всяком случае привлечет к форту (а не просто "одному из городских парков") дополнительное внимание, а равно даст пищу для размышлений по вариантам его адекватного использования в наши дни. Могу лишь только поблагодарить Вас за качественную работу.

    Понял Вас. Я не знаток рекреаций и прочих тонкостей, но скажу так как знаю. Ничего не будет. Потому как нужно 2 вещи - бабки и люди с правильными идеями которые понимают и болеют за дело. А там где государство - там у нас ЖОПА. И вы это знаете не хуже меня. Потому его лучше в частные руки отдать. Например том у же Шереметьеву.. Еще 20-30 лет и там будет элитный поселок "слуг народа"..

    • Like 1
  5. Свое первое знакомство с фортом я имел в 2003 году и как-то больше ни времени, ни желания его увидеть особо не возникало. Но тут у музея "Киевская крепость" появилась появилась идея отремонтировать макет этого самого форта и мне было предложено этим заняться. Взглянув на это безобразие я понял - проще и лучше сделать новый, чем реставрировать это убожество. Сказано- сделано. Первым делом я с метром Кузяком отправился на форт.

    Вся наша экспедиция проходила жарким июльским днем и на протяжении 4,5 часов мы обходили весь форт и я сделал кучу снимков и небольших зарисовок.

    http://kiur-club.io.ua/album683619

    И уже потом я приступил к созданию самого макета Работа шла чуть более месяца. Ну и результат есть.

    Макет в масштабе 1-700. Размер 1,5 на 1,5 метра. Скоро его можно будет увидеть в экспозиции музея во втором капонире.

    post-1178-0-56537000-1409332777_thumb.jp

    post-1178-0-56814500-1409332800_thumb.jp post-1178-0-01961200-1409332815_thumb.jp

    • Like 2
×
×
  • Создать...