Перейти к публикации
Замки и Крепости Украины - Форум

Дубно: Луцкие ворота, пожар 14 июля 2018 г.


Filin

Рекомендованные сообщения

О Луцких воротах уже писали в этой теме.

4.jpg
Источник

Они и без того пребывали не в лучшем состоянии, и хотелось верить, что следующая новость об этом памятнике будет касаться, к примеру, начала реставрационных работ, но в нашей действительности чаще приходят новости иного рода.

14 июля 2018 г., в 9:58 на сайте ГСЧС в Ровенской области опубликовали это сообщение:

Цитата

 

Дубно: рятувальники ліквідували пожежу у «Луцькій брамі»

14 липня о 00:54 до Служби порятунку Рівненщини за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу за адресою: м. Дубно, вул. Данила Галицького, 32. На місце події негайно було направлено відділення рятувальників 5-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Дубно. Прибувши на місце виклику співробітники ДСНС встановили, що пожежа виникла в мурованій, цегляній, з масивними дерев’яними конструкціями, розміром 15×16м. 3-поверховій будівлі (історичній пам’ятці міста),  відомої як «Луцька брама». Через сильне задимлення вогнеборці працювали в апаратах захисту органів дихання та зору. На ліквідацію було подано 2 водяних ствола. О 01:35 пожежу було локалізовано, а о 08:38 повністю ліквідовано. Внаслідок пожежі вогнем знищено перекриття між 2 та 3 поверхом площею 60 м.кв. пошкоджено 6  вікон та 3 дверей. До ліквідації пожежі було залучено одна одиниця спецтехніки ДСНС та чотири чоловіки особового складу.

Причини пожежі та завдані нею збитки наразі встановлюють фахівці.

02-1.jpg 02-2.jpg

Ещё пара фото, найденные здесь:
01-1.jpg 01-2.jpg

Утром того же дня:
3-2.jpg 3-1.jpg


Интересную информацию о ситуации с этими воротами находим в новости на сайте "Радіо Свобода":

Цитата

Директор Державного історико-культурного заповідника міста Дубна Леонід Кічатий повідомив Радіо Свобода, що постраждали лише аварійні дерев’яні конструкції верхнього поверху, які підлягали заміні. Він припускає, що до приміщення могли дістатися хулігани або безхатченки.

Кілька місяців тому Рівненська обласна рада віддала будівлю Луцької брами в Дубні в довгострокову оренду на 49 років Рівненській єпархії УПЦ КП, адже поряд із пам’яткою розташована ще одна – колишній монастир бернардинів, у якому нині діє православний монастир.

Нині священнослужителі разом із керівництвом заповідника шукають ресурси для завершення реставрації будівлі.

Упродовж десятків років міська рада й державний історико-культурний заповідник сперечалися в судах за право користування Луцькою брамою та ще 14 історичними об’єктами міста Дубна. У цей час самі об’єкти занепадали. Нині власником старовинної будівлі є Рівненська обласна рада, а її балансоутримувачем – заповідник.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете опубликовать сообщение сейчас, а зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, войдите в него для написания от своего имени.
Примечание: вашему сообщению потребуется утверждение модератора, прежде чем оно станет доступным.

Гость
Ответить в тему...

×   Вставлено в виде отформатированного текста.   Вставить в виде обычного текста

  Разрешено не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отобразить как ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставить изображения напрямую. Загрузите или вставьте изображения по ссылке.

Загрузка...
×
×
  • Создать...