Перейти к публикации
Замки и Крепости Украины - Форум

konrat

Пользователи
  • Публикаций

    4
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Дней в лидерах

    3

Все публикации пользователя konrat

  1. Нарив такий собі цікавий віршик: Чи не про нашу то Сілку (Syelka alias Labatha) йдеться, яка в даний час є частиною Бережан?
  2. Слово "alias" (Syelka alias Labatha) переклав як псевдонім, кличка,прозвище , тобто зовсім не назва містечка, друга назва, чи стара назва. То чому інші поселення власніть роду Лабонтів не могли мати такі прозвища на честь власника? І накарті ці містечка названі одним псевдонімом - Лабентвела. Що стосується Новосілки, Сільця то вони ніяк не локалізуються на картах як Лабентвела.
  3. На половинні карт Лабентвела позначена трьома населеними пунктами, передивившись ці карти в цілому я більше не знайшов позначених але не підписаних міст, з чого можна зробити висновок що все ж таки всі вони відносяться до Лабентвели. Можливо при створення карт були відомості що існують деякі містечка власником яких був Лабонта і підписали їх Лабентвела (наприклад Жуків, Дрище, Сільце), а поселення з назвою Лабентвела не існувало.
  4. Хочу поділитись ще однією версією. В пошуках інформації прошу відштовхуватись від самої назви Labentowela. В Вікі про с. Жуків Бережанськй р-н. є наступне - "Перша писемна згадка — 1420. Тоді Жуків от­римав маґдебурзьке право, власником населеного пункту був Я. Лабонта з Жукова." - називати містечка по назві власника є звичним того часу, з чого можна зробити висновок що Labentowela - це с. Жуків, або інше містечко власником якого був Я. Лабонта. Якби знайти ще відомості про нього можливо можна підтвердити чи спростувати дану інформацію...
×
×
  • Создать...